Капацитет, мрежи, бизнес и НПО…

В продължение на два дни – 29ти и 30ти март 2013 г., Горна Оряховица бе домакин на Шеста Национална младежка среща. Събитието протече при небивал до сега интерес. Форумът се организира от Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”, съвместно с Общината. Инициативата бе свързана с Европейската година на гражданите. В срещата взеха участие младежки и неправителствени организации от Велико Търново, Павликени, Монтана, Варна, Русе, Мездра, Бургас, Враца, Панагюрище, Сливо поле, Силистра, Луковит.

DSCF6662На срещата 42 тренинг имаше и свой представител – Сашо, на който му се падна задачата във втория ден да поговори с младите хора в залата за това какво е „Капацитет на младежка неправителствена организация”. Това, за което ставаше дума, се завъртя около работата в мрежа, различните видове мрежи и как се структурират те, какво е необходимо, за да бъдем успеши в мрежуването и т.н.

Сериозно внимание всъщност обърнахме именно на факта, че понякога ентусиазмът не е единственото необходимо нещо, за да се развива едно НПО. Говорехме си за търговската дейност на организациите, за разбирането на хората за тях и имиджа им, привличането на обществено внимание и задържането му, все интересни теми, за които не ни стигна времето, но и интересът не липсваше.

Благодарим на Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” за поканата и удоволствието да присъстваме на срещата и да работим (макар и само за един ден) с младите хора в залата!

One response

  1. Капацитет, мрежи, бизнес и НПО… | Сдружение "Младежка толерантност"

    […] Капацитет, мрежи, бизнес и НПО… Posted on 5 април, 2013 by Ивайло Драганов […]

Leave a Reply