Обучение Проектно мислене – III издание

Обучение „Проектно мислене”

21-22 юни 2014г. Виваком АРТ хол, зала ет. 5

Предлагаме ви уникално обучение, в което да се научите да изграждате концепции за проекти, да прецените кои са силните и смислени инициативи, с които бихте могли да се захванете, както и да се минимизира риска от появата на някои много чести грешки, които водят до неодобрение на проекти. Наистина няма друго такова, което да се предлага в България.

Кои са лекторите?

Николай Тодоров, един от хората стартирали Програма ФАР в България, с над 15 годишен опит в работата по проекти и програми;

Александър Куманов, преди 12 години е един от хората стартирали наново младежките образователни програми на ЕС в България, работил  в няколко финансиращи програми, включително и за компании в чужбина.

Обучението е част от фондонабирателната дейност на Фондация 42 във връзка с провеждането на следващите издания на Форум КЛЮЧ. Таксата участие ще видите по-долу.

Обучението ще има за цел да запознае участниците с основната логика на проекта, нещо, което се прави много рядко в момента. Това е трето негово издание като концепцията е съобразена с обратната връзка на участниците, вече над 40 човека. Основните теми, които ще бъдат засегнати са:

  • Идентифициране на нужди и партньори;
  • Залагане на цели в проектен формат;
  • Описание на дейности, мобилизиране на ресурси;
  • Залагане на дейности за управление на проектния процес – вътрешен мониторинг;
  • Анализ на риска;
  • Очаквани резултати и ефекти;
  • Бюджетиране.

Какво очакваме да могат участниците след обучението – по-лесно и бързо да визуализират проектни идеи върху хартия, да изграждат скелет на дейности, който има потенциала да бъде разбран от оценители; да могат да създават добре обмислени проектни идеи, с ясно видими взаимовръзки. В допълнение ще помислим и върху източниците на подкрепа, на които можем да разчитаме.

Дейностите по време на обучението ще бъдат – презентационно представяне на ключова информация; даване на възможност на участниците да „преживеят” процеса чрез работа в групи, обсъждания, даване на обратна връзка.

Цена за участие – за записали се и платили таксата участие до 11.06.2014 г. – 60 лв. За записали се след тази дата, цената е 80 лв. Цената е обща за двата дни! Предплащането е задължително! Моля вижте детайлите по-долу, като част от процедурата за регистрация.

Продължи четенето

Leave a Reply